Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Zanderij Maarn

Eigenaar(s): Recreatie Midden-Nederland
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Zanderij Maarn
De Zanderij aan de Bergweg te Maarn is een voormalig zandafgraving van de NS, waar tot in 2001 nog zand is gewonnen.

De Zanderij aan de Bergweg te Maarn is een voormalig zandafgraving van de NS, waar tot in 2001 nog zand is gewonnen. Het recreatieschap heeft het gebied in 2002 in erfpacht gekregen. De eerste jaren heeft het recreatieschap het gebied afgesloten voor publiek, om de begroeiing zijn gang te laten gaan. Dat is nodig om zichtbaar te maken dat de Zanderij geen zwemplas is, de plas voldoet niet aan de vereisten voor veilig zwemmen.

In 2012 heeft Rijkswaterstaat de werkzaamheden voor verbreding van de A12 ter hoogte van de Zanderij afgerond. In november 2013 heeft het recreatieschap de Zanderij Maarn opengesteld als wandelgebied.

Met de huidige inrichting wordt een balans gevonden tussen wandelgebied en rustgebied voor dieren in aansluiting op het verderop gelegen ecoduct.

De Zanderij is een recreatiegebied om te genieten van de natuur, rust en ruimte. Het is geen zwemplas en vissen is verboden. Honden zijn niet toegestaan in de Zanderij. Fietsen/moutainbiken is eveneens niet toegestaan.

Bijzondere natuur

In de Zanderij groeien verschillende bijzondere planten, zoals de moeraswespenorchis, kruipwilg, borstelbies, rond wintergroen en de brede wespenorchis. Deze bijzondere planten zijn beschermd en komen voor aan de noordkant van de plas.

Datum: 24-11-2013 11:59:37
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Recreatie Midden-Nederland
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...