Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Nieuw Wulven

Eigenaar(s): Staatsbosbeheer
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Relatief jong natuurgebied met rijke flora en fauna
Nieuw Wulven zich ontwikkelen tot een trekpleister voor planten, dieren en recreanten.

Nieuw Wulven  is een relatief jong natuurgebied, dat zich kenmerkt door verschillende typen terreinen. Het voormalige waterwingebied bestaat uit een laag en nat gedeelte met elzen en wilgen, een vochtig essenbos en een gedeelte met eikenbos en essenbos dat afwisselend op droog en vochtig terrein ligt. De beheerder Staatsbosbeheer heeft verschillende wandelpaden aangelegd zodat recreanten vrij kunnen struinen door dit natuurgebied.

  

Historie

Voor de oorsprong hoeven we niet zo ver in de geschiedenis te duiken. Het gebied is jarenlang gebruikt als waterwingebied. Het was daarom niet toegankelijk voor recreanten en de natuur heeft op de meeste plaatsen vrij kunnen groeien.

Door de toename van het aantal recreanten op plekken als Ameliswaard, een dorp in de buurt van Nieuw Wulven,  is er een behoefte ontstaan voor extra reactiegebieden. Als oplossing heeft men gekozen om Nieuw Wulven in te richten als natuur- en recreatiegebied.

    

Natuur in de maak…

In Nieuw Wulven wordt de natuur een handje geholpen door de mens, zodat het gebied in de toekomst kan uitgroeien tot een volwassen natuurgebied met rijke flora en fauna. Er zijn kleine stukken bos geplant, poeltjes aangelegd en de loop van de Kromme Rijn is hersteld naar zijn oorspronkelijke staat.

Dat de natuur zich op verschillende plekken ontwikkelt of herstelt is goed te zien aan de soorten vogels, zoals de bijzondere grauwe klauwier,de zeearend, de duinpieper en de grauwe kiekendief.   En niet te vergeten de grote populatie ringslangen dankzij de steun van Milieuwerkgroep Houten.

    

Met de steun van de mens moet Nieuw Wulven zich ontwikkelen tot een trekpleister voor planten, dieren en recreanten.

Datum: 16-7-2009 08:11:27
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Staatsbosbeheer
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...